Vibromuscular Harmonisation Technique

Vibromuscular Harmonisation Technique, forkortet VHT, er en alternativ behandlingsform, der har fokus på bindevæv. Det er ET til mennesker. VHT er en blid, men dog dybdegående form for bindevævsmassage, der manipuleres ikke med knogler. VHT er ikke diagnostisk, det vil sige at der ikke bliver stillet en diagnose. Kommer man med et specifikt problem (f.eks. dårlig ryg eller spændinger i kroppen), vil der blive lavet en generel afbalancering af kroppen, efterfølgende kan der arbejdes med specifikke problem områder.

 

VHT kan både stå alene, men går også godt i spænd med andre behandlingsformer som f.eks. Kiropraktik, Osteopati, Homøopati (blomster medicin), Akupunktur etc. Det kan også bruges som rent velvære for krop og sind.

 

Som mennesker vil vi gerne have noget at sammenligne med, men VHT kan ikke umiddelbart sammenlignes med andre modaliteter eller teknikker. VHT er helt sit eget. En blanding af filosofier fra Vesten og Østen. Vi arbejder over meridianbaner men med muskler og bindevæv i fokus, altså en komplet afbalancering af kroppen både fysisk og psykisk.

Nyhed!!

Jeg tilbyder også sessioner til rytteren, så der kan laves en samlet løsning til hest og rytter. Se mere under fanenbladet PRISER. Eller læs mere om behandling til mennesker på www.bedrebindevæv.dk.

Bindevæv

I VHT er det er bindevævet der er i fokus, men hvad er bindevæv egentlig for en størrelse?

Bindevæv er en meget fin, tynd, let klistret hinde der omkranser alle celler i vores krop. Det er den hinde du fjerne, når du f.eks. renser en mørbrad.


Hele vores krop er forbundet af bindevæv, det gælder også vores organer. Hvis man skal visualiserer det kan man forestille sig et stort spindelvæv af bindevæv.

 

Det er det vi arbejder med i VHT, for som i spindelvæv, hvis en flue lander et sted, og edderkoppen sidder et andet sted, kan edderkoppen mærke fluens bevægelser med det samme, selv om afstanden mellem dem er stor. Dette gælder i særdelshed også I VHT, når vi laver "moves", som vores greb inden for VHT kaldes, vil de vibrationer der bliver sat i gang, spredes ud i kroppen via spindelvævet af bindevæv.

 

Nå man ligger på briksen til en VHT session, er det med afspænding af bindevæv for øje. Bindevævet omkranser nemlig også alle vores muskler, og er bindevævet spændt/stramt, kan det være meget ubehageligt og smertefuldt. Hvis man igen her skal visualisere, kan man forestille sig at man har et par bukser på der er alt for små, det strammer og gør det besværligt at bevæge sig. Det samme gælder muskler der er omkranset af spændt bindevæv. Her kan en teknik som VHT hjælpe.